Aircoservice van TOYOTA

Ook uw airco heeft regelmatig onderhoud nodig. Zorg dat uw airco in optimale conditie blijft. Dit voorkomt problemen met de airco en u heeft minder snel last van nare luchtjes, brandende ogen of geïrriteerde luchtwegen.Wilt u weten, hoe goed uw airco werkt en of deze de temperatuur nog onder controle houdt? Kom dan langs of bel voor een gratis Airco Check.

Airco Airfresh behandeling € 19,90
Bij deze behandeling wordt de airco gereinigd. De onaangename geuren zullen daardoor verdwijnen. Zo zorgt de behandeling voor een zuivere, frisse lucht en optimale koeling.

Airco Reinigen en Airfresh     € 59,90
Bij deze behandeling wordt de airco gereinigd en ook zullen de verdamper en de luchtkanalen onder hoge druk worden schoongemaakt. Op deze manier zullen onaangename geuren worden verwijderd met behulp van speciaal gereedschap, waardoor we diep in de airco kunnen doordringen.

Airco Onderhoudsbeurt                 € 89,00
Bij deze beurt wordt de airco aan speciaal airco meet apparatuur gehangen, waarbij de hoge en lage druk in het systeem wordt gemeten. Bovendien wordt getest of de airco voldoende koelt. Een airco verliest en/of verdampt per jaar gemiddeld 10% van het koudemiddel. Naast het vervangen van het koudemiddel en de compressieolie voeren onze specialisten een druktest, lektest en eindcontrole uit. Kortom; uw airco is weer klaar voor de zomer!

Aircoservice van Vakgarage

 Anders dan veel mensen denken is het aircosysteem niet onderhoudsvrij. Zelfs een goedwerkende airco verliest 8% tot 10% koudemiddel per jaar. Na enkele jaren merkt u dat de koel capaciteit van de airco minder wordt. Een tekort aan koudemiddel kan daarnaast de compressor van de airco beschadigen, doordat deze te weinig wordt gesmeerd. 

De aircospecialisten van Vakgarage zorgen ervoor dat uw airco in optimale conditie blijft. Dit voorkomt dure reparaties en nare luchtjes die brandende ogen, geïrriteerde luchtwegen en hooikoorts kunnen veroorzaken. Vakgarage heeft een speciaal controle- en onderhoudsprogramma voor aircosystemen.

 

Voorkom dure reparaties en maak gebruik van de gratis Vakgarage Aircocheck! Wilt u weten hoe goed uw airco nog werkt? Kom dan langs bij Vakgarage voor de Aircocheck. Onze specialisten controleren gratis de werking van uw airco en voorzien deze van een frisse geur! Interesse? Maak dan gelijk een afspraak voor de Aircocheck. *Gratis bij APK of onderhoud. Losse verkoop € 9,95.

Met Airco Reiniging & Refresh wordt de airco gereinigd van bacteriën, gisten en schimmels en tevens voorzien van een frisse geur.

Met de Airco Servicebeurt wordt het koudemiddel van uw airco vervangen en gerecycled*, volgens officiële STEK-eisen. Uw airco werkt en koelt weer optimaal! U kunt de Airco Servicebeurt ook voordelig combineren met Airco Fresh.  

Met de Airco Servicebeurt wordt het koudemiddel van uw airco vervangen en gerecycled*, volgens officiële STEK-eisen. Bovendien wordt uw airco gereinigd. Dit voorkomt bacteriën en verhelpt nare luchtjes. 

*Prijzen en recycling op basis van koudemiddel R134a

 
Aircoservice: airco vullen

Weten of uw airco nog goed werkt? Kom dan langs voor de gratis Airco Check. Onze specialisten controleren de werking van uw airco en of deze de temperatuur nog onder controle houdt. Met een Airco Servicebeurt wordt het koudemiddel van uw airco vervangen. Met Airco Fresh wordt uw airco gereinigd van bacteriën en schimmels en voorzien van een frisse geur. Vakgarage DIGO adviseert een jaarlijkse controle en eens per twee jaar een servicebeurt voor uw airco om deze te reinigen. Wanneer nodig is het verstandig om de airco in de auto te laten bijvullen.

Tips gebruik airco van uw auto

Met onze tips kunt u energie besparen en uw airco in goede conditie houden. Koel een erg warme auto eerst met open ramen en deuren, zodat de meeste warmte kan vervliegen. Schakel de airco vijf minuten voor aankomst uit: zo beperkt u condensvorming en daarmee de kans op schimmel. Zet uw airco minimaal eens per week tien minuten aan, ook in de winter. Dit voorkomt lekkages door uitdroging en nare luchtjes door stilstand. Ten slotte: laat uw airco jaarlijks gratis controleren!

Hoe werkt het airco systeem van uw auto?

Instromende (warme) buitenlucht wordt door de airco afgekoeld. De airco van een auto bestaat uit een gesloten systeem waarin onder druk een koudemiddel wordt rondgepompt. Het is een natuurkundig principe: door verandering van druk kan de temperatuur worden beïnvloed. De specialisten van de Vakgarage in uw regio vertellen u graag meer over de werking van uw airco.

  De airco van een auto heeft verschillende onderdelen.

  • Compressor verplaatst het (lage druk) gasvormige koudemiddel naar de condensor (hoge druk).
  • Het opgewarmde koudemiddel wordt door de condensor gepompt. Hier staat het zijn warmte af aan de rijwind of middels een fan. Door de temperatuursdaling wordt het middel vloeibaar.
  • De filterdroger verwijdert vuil en vocht.
  • Het vloeibare koudemiddel in de auto airco nog steeds onder hoge druk, stroomt naar het expansieventiel. Dat reduceert de druk door een geringe hoeveelheid koudemiddel door te laten.
  • In de verdamper wordt het koude middel weer gasvormig. Door de drukverlaging gaat het koken. Dit ontrekt warmte aan de buitenlucht. De aanjager blaast deze koele lucht langs de verdamper in de auto.

Coole tips

  • Zet de airco minstens één keer per week 10 minuten aan. Dit voorkomt lekkages en nare luchtjes.
  • Zet de airco niet te koud. Het verschil met de buitentemperatuur kan het best niet groter zijn dan 6 graden.
  • Zet voor vertrek kort de deuren of ramen open, zodat de meeste warmte verdwenen is.